ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 1 του Κώστα Γεωργόπουλου

ΕΛΒΕΤΙΚΟ    ΧΟΝΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ  1

Ανάμεσα στα  άλλα περίεργα  που  συνέβαιναν  εκείνα  τα  χρόνια  δηλ. τη  δεκαετία του  70  στην  Ελβετία ήταν  κι’  αυτό:

Δεύτερη  μέρα  στο  καντόνι  του Saint Gallen . ‘

To   καντόνι  είναι Γερμανικό με επίσημη  γλώσσα  τη  Γερμανική.

Πρωί    στο  Saint  Gallen   κατεβαίνοντας   από  το  ξενοδοχείο μου το  Intercontinental,   βαδίζω  με  τα  πόδια  στην  Touffener  Stasse για  να  πάω  στο

Ινστιτούτο Φωτογραμμετρίας.

Με  προσπερνάει  μια  πολύ  όμορφη  ελβετίδα  κομψή  νέα και  αστραφτερή που  βαδίζει με  πιο  γρήγορο  βήμα  προς  την  ίδια  κατεύθυνση.

Κρατάει  όμως  από μια λεπτή  αλυσιδίτσα ένα  κάτασπρο  χαριτωμένο  κανίς.

Το  μικρό σκυλάκι την ακολουθά  κουτσαίνοντας  με  τέτοιο  τρόπο  ώστε  λυπάσαι να  το βλέπεις.

Σχεδόν  το  σέρνει  πίσω  της  λες και  η  ίδια δεν το έχει αντιληφθεί.

Σε  κάποια στιγμή  το κανίς  αρνείται  να  περπατήσει  η  μάλλον  να συρθεί,  αντιδρώντας  με πείσμα να  ακολουθήσει  την  κυρά  του.

Γυρίζει τότε  εκείνη ,το σηκώνει απαλά στην αγκαλιά  της  από το πεζοδρόμιο ,του  δίνει  ένα φιλί  ,το  αφήνει  ξανά κάτω  και  αυτό  σαν να μην  συμβαίνει  τίποτε ξαναρχίζει να  περπατάει  κανονικά.

Την  άλλη  μέρα  πάλι  το ίδιο θέαμα με άλλα κανίς και με άλλες ελβετίδες.

Το  βράδυ  στο kafe  Seker   του  Saint  Gallen στο  καφενείο που  συχνάζουν  οι  έλληνες της  διασποράς ,ρωτώ τον έλληνα  φίλο  μου  από  την  Καβάλα   τον Ιωαννίδη.

-Γιάννη – του λέω. Όλα  τα  σκυλάκια  της  Ελβετίας  κουτσαίνουν ;

-Τι  συμβαίνει  μαζί με το  χιόνι ο καιρός  σπέρνει και αγκάθια  στους  δρόμους της Ελβετίας;

-Ω  – μου  λέει  άμα προσέξεις  θα  δεις  πως  όλα  το κάνουν για  να αποσπάσουν ένα  φιλί  από  την  όμορφη  κυρά  τους.

             Κεφ.26-01-18

About Κώστας Γεωργόπουλος

Γεννήθηκα στην Κεφαλονιά ,Τελείωσα το Βαλλιάνειο Γυμνάσιο Κεραμιών με το άριστα (19,40). Μπήκα πρώτος με το άριστα(9.ο9) χωρίς φροντιστήριο στις προσαρτημένες σχολές του Ε.Μ.Π. (ΣΥΠ) όπου πήρα πτυχίο ισότιμο πολιτικού μηχανικού Τ.Ε Προτού υπηρετήσω στρατιώτης εργάσθηκα στο Υπουργείο Αποκαταστάσεως σεισμοπλήκτων νήσων στο Κ8 γραφείο με προιστάμενο τον πολ.μηχ.Κέπετζη και εν συνεχεία στο γραφείο Νομομηχανικού Κεφαλονιάς με προιστάμενο τον πολ.μηχ. Κουκλάδα . Επέβλεψα διάφορα έργα όπως το Σουηδικό Νοσοκομείο Σάμης ,δωρεά της Σουηδίας που στον καιρό του προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς. Μετά το στρατιωτικό εργάσθηκα στην τεχνική εταιρία Φραγκάκου -Φραγκάκη που κατασκεύασε τα κυριότερα κτίρια του Δημοσίου στο Αργοστόλι όπως το Διοικητήριο ,το Μουσείο και το Δικαστικό Μέγαρο Επέβλεψα την κατασκευή του Μουσείου και του Δικαστικού μεγάρου. Επέβλεψα επίσης πολλές ιδιωτικέ κατοικίες στο Αργοστόλι που κατασκευάσθηκαν από την Τ.Εταιρία Φραγκάκου , όπως και ολόκληρο το χωριό Προκοπάτα που κατασκεύασε η εταιρία με δαπάνες του εφοπλιστή Μαρκεσίνη. Η αποχώρηση από την εταιρία έγινε με δική μου βούληση για λόγους οικογενειακούς. Μετά την αποχώρησή μου από την Εταιρία εργάσθηκα στο Υπουργείο Γεωργίας -(Τοπογραφική υπηρεσία-) εκτελώντας διάφορα έργα ανά την Ελλάδα τοπογραφικής κυρίως φύσεως όπως χαράξεις αρδευτικών έργων στο έδαφος,αποτυπώσεις εκτάσεων και κτηματολόγια,.ρυμοτομίες σε πόλεις και χωριά και διανομές εκτάσεων σε ακτήμονες.Στη Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο εκτέλεσα επίσης( ύστερα από εφαρμογές χαράξεως αρδευτικών έργων στο έδαφος και συντάξεως κτηματολογικών στοιχείων ) αναδασμούς σε εκτάσεις 200000 και πλέον στρεμμάτων , που συνετέλεσαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Γεωργικού εισοδήματος της χώρας συγκεντρώνοντας την κατατεμαχισμένη ιδιοκτησία των αγροτών και εξοπλίζοντας με τεχνολογικό υπόβαθρο , τα κατά τα άλλα πλούσια εδάφη τους , με νερό, δρόμους επικοινωνίας και καλή αποστράγγιση. Το 1974 έκανα μεταπτυχιακό ( master) στο Saint Gall Ιnst.(SSPO) της Ελβετίας στη Φωτογραμμετρία αποκτώντας ένα διεθνές Diploma στο αντικείμενο αυτό.. Αυτό με λίγα λόγια υπήρξε το έργο μου.. Είμαι ήδη συνταξιούχος του Δημοσίου και τον περισσότερο χρόνο μου αναλώνω στην Κεφαλονιά οπου και μένω στο χωριό Μουσάτα με τη σύζυγό μου. Ασχολούμαι με τη συγγραφή καθώς και με την ποίηση .Διατηρώ μια λογοτεχνική ιστοσελίδα και εκεί δημοσιεύω τις εργασίες μου,που δεν έχουν εκδοθεί (Διηγήματα,χρονικά ,ευθυμογραφήματα ιστορικά και δοκίμια) αλλά επίσηςλυρική και σατιρική ποίηση δική μου και του πατέρα μου.Ο πατέρας μου υπήρξε καταξιωμένοος σατιρικός ποιητής, συνεργάτης του σπουδαίου Μολφέτα στο φημισμένο ΖΙΖΑΝΙΟ της Κεφαλονιάς.Το καλοκαίρι του 2ο14 εξέδωσα ολόκληρο το ποιητικό μου έργο και το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου καταξιώθηκα ένα Α βραβείο σε έναν διεθνή διαγωνισμό για τη ρότα του Οδυσσέα που είχε προκηρύξει η UNESCO..H ιστοσελίδα μου είναι: www.kostaspak.gr και το e mail μου :pak1953@gmail.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>