Yoy Share informations

  • Στην πανίδα του Αίνου έχουν καταγραφεί  222 είδη πτηνών και μεταξύ τους το βραχοκερκίνεζο,οπετρίτης ,το γεράκι και το όρνιο που τώρα έχει εξαφανισθεί.

  • Το 1522 ο Τούρκος Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής κατακτά το Αιγαίο και διώχνει από τη Ρόδο  τους ιππότες

  • Το 1396 Ο Εμανουήλ Χρυσολωράς Έλληνας λόγιος διδάσκει την Ελληνική γλώσσα στην Ιταλία.Επίσης ο Δημήτριος Χαλκοκονδύλης άλλος λόγιος Έλληνας  διδάσκει Ελληνικά στο πανεπιστήμιο  της Φλωρεντίας  μετά την άλωση της Πόλης το 1453.

  • Παρ’ όλα αυτά οι Έλληνες μέχρι το 1600 δεν γνώριζαν γραφή.Αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό από τα νοταριακά έγγραφα κυρίως του 16ου αιώνα για να μην πάμε πιο πίσω.

  • Η γλώσσα της Καινής Διαθήκης θεωρείται πρόδρομος της νέας Ελληνικής (Αττικισμός)

  • Το λατινικό αλφάβητο  είναι το αρχαίο αλφάβητο της Χαλκίδας το οποίο μεταδόθηκε μέσω της Χαλκιδικής παροικίας της Κύμης στους κατοίκους του Λατίου.

  • Το 146 π.χ. η Ελλάδα κατακτήθηκε οριστικά από τους Ρωμαίους οι οποίοι χρησιμοποίησαν την Αιολική διάλεκτο για να συντάσσουν τα τιμητικά τους έγγραφα.

  • Στα Βυζαντινά χρόνια οι Άγιοι Κύριλος  και Μεθόδιος  έδωσαν στους Ρώσους  το Κυρυλικό αλφάβητο  με 170 λέξεις ελληνικές  όπως ιστορίγια,κοσμοδρόμ,κ.λ.

  • Ο Κωστής Παλαμάς πέθανε  στις 23 Φεβρουαρίου  του 1943 Έζησε τελευταία στο σπίτι του Ασκληπιού 3 στην Αθήνα.Στο τέλος της ζωής του έμενε σε μια πάροδο της Φιλελλήνων  Περιάνδρου 5. Στην Ασκληπιού  πήγαινε συχνά  ο Σικελιανός ο Αντωνίου ,ποιητής της εποχής του και πρώην πλοίαρχος Εμπ. ναυτικού,καθώς επίσης και ο Θεμιστοκλής Τσάτσος.

  • .Αναρτήθηκε από kostaspak 29-10-16 3 15 π.μ.

About Κώστας Γεωργόπουλος

Γεννήθηκα στην Κεφαλονιά ,Τελείωσα το Βαλλιάνειο Γυμνάσιο Κεραμιών με το άριστα (19,40). Μπήκα πρώτος με το άριστα(9.ο9) χωρίς φροντιστήριο στις προσαρτημένες σχολές του Ε.Μ.Π. (ΣΥΠ) όπου πήρα πτυχίο ισότιμο πολιτικού μηχανικού Τ.Ε Προτού υπηρετήσω στρατιώτης εργάσθηκα στο Υπουργείο Αποκαταστάσεως σεισμοπλήκτων νήσων στο Κ8 γραφείο με προιστάμενο τον πολ.μηχ.Κέπετζη και εν συνεχεία στο γραφείο Νομομηχανικού Κεφαλονιάς με προιστάμενο τον πολ.μηχ. Κουκλάδα . Επέβλεψα διάφορα έργα όπως το Σουηδικό Νοσοκομείο Σάμης ,δωρεά της Σουηδίας που στον καιρό του προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς. Μετά το στρατιωτικό εργάσθηκα στην τεχνική εταιρία Φραγκάκου -Φραγκάκη που κατασκεύασε τα κυριότερα κτίρια του Δημοσίου στο Αργοστόλι όπως το Διοικητήριο ,το Μουσείο και το Δικαστικό Μέγαρο Επέβλεψα την κατασκευή του Μουσείου και του Δικαστικού μεγάρου. Επέβλεψα επίσης πολλές ιδιωτικέ κατοικίες στο Αργοστόλι που κατασκευάσθηκαν από την Τ.Εταιρία Φραγκάκου , όπως και ολόκληρο το χωριό Προκοπάτα που κατασκεύασε η εταιρία με δαπάνες του εφοπλιστή Μαρκεσίνη. Η αποχώρηση από την εταιρία έγινε με δική μου βούληση για λόγους οικογενειακούς. Μετά την αποχώρησή μου από την Εταιρία εργάσθηκα στο Υπουργείο Γεωργίας -(Τοπογραφική υπηρεσία-) εκτελώντας διάφορα έργα ανά την Ελλάδα τοπογραφικής κυρίως φύσεως όπως χαράξεις αρδευτικών έργων στο έδαφος,αποτυπώσεις εκτάσεων και κτηματολόγια,.ρυμοτομίες σε πόλεις και χωριά και διανομές εκτάσεων σε ακτήμονες.Στη Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο εκτέλεσα επίσης( ύστερα από εφαρμογές χαράξεως αρδευτικών έργων στο έδαφος και συντάξεως κτηματολογικών στοιχείων ) αναδασμούς σε εκτάσεις 200000 και πλέον στρεμμάτων , που συνετέλεσαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Γεωργικού εισοδήματος της χώρας συγκεντρώνοντας την κατατεμαχισμένη ιδιοκτησία των αγροτών και εξοπλίζοντας με τεχνολογικό υπόβαθρο , τα κατά τα άλλα πλούσια εδάφη τους , με νερό, δρόμους επικοινωνίας και καλή αποστράγγιση. Το 1974 έκανα μεταπτυχιακό ( master) στο Saint Gall Ιnst.(SSPO) της Ελβετίας στη Φωτογραμμετρία αποκτώντας ένα διεθνές Diploma στο αντικείμενο αυτό.. Αυτό με λίγα λόγια υπήρξε το έργο μου.. Είμαι ήδη συνταξιούχος του Δημοσίου και τον περισσότερο χρόνο μου αναλώνω στην Κεφαλονιά οπου και μένω στο χωριό Μουσάτα με τη σύζυγό μου. Ασχολούμαι με τη συγγραφή καθώς και με την ποίηση .Διατηρώ μια λογοτεχνική ιστοσελίδα και εκεί δημοσιεύω τις εργασίες μου,που δεν έχουν εκδοθεί (Διηγήματα,χρονικά ,ευθυμογραφήματα ιστορικά και δοκίμια) αλλά επίσηςλυρική και σατιρική ποίηση δική μου και του πατέρα μου.Ο πατέρας μου υπήρξε καταξιωμένοος σατιρικός ποιητής, συνεργάτης του σπουδαίου Μολφέτα στο φημισμένο ΖΙΖΑΝΙΟ της Κεφαλονιάς.Το καλοκαίρι του 2ο14 εξέδωσα ολόκληρο το ποιητικό μου έργο και το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου καταξιώθηκα ένα Α βραβείο σε έναν διεθνή διαγωνισμό για τη ρότα του Οδυσσέα που είχε προκηρύξει η UNESCO..H ιστοσελίδα μου είναι: www.kostaspak.gr και το e mail μου :pak1953@gmail.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>