ΘΑΡΡΟΣ- ΘΡΑΣΟΣ- ΑΝΑΙΔΕΙΑ Του Κώστα Γεωργόπουλου

ΘΑΡΡΟΣ- ΘΡΑΣΟΣ  -ΑΝΑΙΔΕΙΑ

 

Στην Ελληνική  πραγματικότητα δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, ανάμεσα σε συνδικαλιστές και πολιτικούς,

Άλλωστε στις μέρες μας αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία

Ένας συνδικαλιστής ανταλλάσσει τις εκδουλεύσεις, που προσέφερε στους πολιτικούς, βαπτιζόμενος  στην κολυμπήθρα της πολιτικής.

Εκεί βαπτίζεται βουλευτής ,υπουργός και καταξιώνεται στα μάτια των πιστών του κόμματος.

Θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε τους πολιτικούς μας συλλήβδην συνδικαλιστές της εξουσίας.

Άλλωστε  αυτό που τους ενώνει και αυτό ,για το οποίο αγωνίζονται είναι η εξουσία.

Η πολιτική έχει επινοήσει και επινοεί ανάλογο γλωσσικό

κώδικα ,που έχει διεισδύσει βαθιά στη διάπλαση της Ελληνικής γλώσσας.

Παλιότερα οι μεγάλοι ποιητές μας, όπως ο Παλαμάς ,ο Καβάφης, ο Σικελιανός, ο Ελύτης ,ο Σεφέρης, ο Ρίτσος ,ο Βάρναλης και τόσοι άλλοι αξιόλογοι ποιητές ,αποτελούσαν τους γλωσσοπλάστες του  Έθνους μας.

Έκαναν την ανάπλαση της  Ελληνικής γλώσσας.

Τώρα όμως οι…. «λαπάδες» σύμφωνα με τη ρύση  ενός τέως Υπουργού Πολιτισμού  απαξιώθηκαν και το ρόλο τους υπέκλεψαν οι πολιτικοί μας.

 

-Βέβαια όλα αυτά

 «.στοχεύουν  στην καινοτόμα  ανακαίνιση

και τον εμπλουτισμό της γλώσσας μας, με νέα στοιχεία ,που

κύρια  πρέπει να είναι κατανοητά στον…. κυρίαρχο λαό.

Πρέπει επίσης να σηματοδοτούν τις εξελίξεις στα σταυροδρόμια

των καιρών, ρισκάροντας  όσο το δυνατόν λιγότερο.»

 

-Το συμπέρασμα λοιπόν όλων αυτών είναι ….επόμενα (αντί επομένως),πως στα… επόμενα χρόνια, θα απολαμβάνουμε  πλέον μια γλώσσα πλούσια, μεταλλαγμένη  και “σαφά» (αντί σαφώς)  αποεπιρρηματοποιημένη.

 

-«Στοχεύουμε λοιπόν “ ασφαλά” (αντί ασφαλώς)  στην υλοποίηση  όλων αυτών των στόχων  αποφεύγοντας τις καραμπινάτες κοτσάνες των αιθεροβαμόνων και κουλτουριάρηδων, που ζούνε στον κόσμο τους»

 

-Όλα λοιπόν εμείς τα στρουμφάκια γκαζώνουμε,  για ένα νέο ξεκίνημα ,που σίγουρα  θα μας οδηγήσει σε μια κυρίαρχη φάση ,που αν θέλεις να πετύχεις  και να είσαι ΙΝ χρειάζονται-  sorry- τρία πράγματα :

ΘΑΡΡΟΣ-ΘΡΑΣΟΣ και ΑΝΑΙΔΕΙΑ.

 

About Κώστας Γεωργόπουλος

Γεννήθηκα στην Κεφαλονιά ,Τελείωσα το Βαλλιάνειο Γυμνάσιο Κεραμιών με το άριστα (19,40). Μπήκα πρώτος με το άριστα(9.ο9) χωρίς φροντιστήριο στις προσαρτημένες σχολές του Ε.Μ.Π. (ΣΥΠ) όπου πήρα πτυχίο ισότιμο πολιτικού μηχανικού Τ.Ε Προτού υπηρετήσω στρατιώτης εργάσθηκα στο Υπουργείο Αποκαταστάσεως σεισμοπλήκτων νήσων στο Κ8 γραφείο με προιστάμενο τον πολ.μηχ.Κέπετζη και εν συνεχεία στο γραφείο Νομομηχανικού Κεφαλονιάς με προιστάμενο τον πολ.μηχ. Κουκλάδα . Επέβλεψα διάφορα έργα όπως το Σουηδικό Νοσοκομείο Σάμης ,δωρεά της Σουηδίας που στον καιρό του προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς. Μετά το στρατιωτικό εργάσθηκα στην τεχνική εταιρία Φραγκάκου -Φραγκάκη που κατασκεύασε τα κυριότερα κτίρια του Δημοσίου στο Αργοστόλι όπως το Διοικητήριο ,το Μουσείο και το Δικαστικό Μέγαρο Επέβλεψα την κατασκευή του Μουσείου και του Δικαστικού μεγάρου. Επέβλεψα επίσης πολλές ιδιωτικέ κατοικίες στο Αργοστόλι που κατασκευάσθηκαν από την Τ.Εταιρία Φραγκάκου , όπως και ολόκληρο το χωριό Προκοπάτα που κατασκεύασε η εταιρία με δαπάνες του εφοπλιστή Μαρκεσίνη. Η αποχώρηση από την εταιρία έγινε με δική μου βούληση για λόγους οικογενειακούς. Μετά την αποχώρησή μου από την Εταιρία εργάσθηκα στο Υπουργείο Γεωργίας -(Τοπογραφική υπηρεσία-) εκτελώντας διάφορα έργα ανά την Ελλάδα τοπογραφικής κυρίως φύσεως όπως χαράξεις αρδευτικών έργων στο έδαφος,αποτυπώσεις εκτάσεων και κτηματολόγια,.ρυμοτομίες σε πόλεις και χωριά και διανομές εκτάσεων σε ακτήμονες.Στη Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο εκτέλεσα επίσης( ύστερα από εφαρμογές χαράξεως αρδευτικών έργων στο έδαφος και συντάξεως κτηματολογικών στοιχείων ) αναδασμούς σε εκτάσεις 200000 και πλέον στρεμμάτων , που συνετέλεσαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Γεωργικού εισοδήματος της χώρας συγκεντρώνοντας την κατατεμαχισμένη ιδιοκτησία των αγροτών και εξοπλίζοντας με τεχνολογικό υπόβαθρο , τα κατά τα άλλα πλούσια εδάφη τους , με νερό, δρόμους επικοινωνίας και καλή αποστράγγιση. Το 1974 έκανα μεταπτυχιακό ( master) στο Saint Gall Ιnst.(SSPO) της Ελβετίας στη Φωτογραμμετρία αποκτώντας ένα διεθνές Diploma στο αντικείμενο αυτό.. Αυτό με λίγα λόγια υπήρξε το έργο μου.. Είμαι ήδη συνταξιούχος του Δημοσίου και τον περισσότερο χρόνο μου αναλώνω στην Κεφαλονιά οπου και μένω στο χωριό Μουσάτα με τη σύζυγό μου. Ασχολούμαι με τη συγγραφή καθώς και με την ποίηση .Διατηρώ μια λογοτεχνική ιστοσελίδα και εκεί δημοσιεύω τις εργασίες μου,που δεν έχουν εκδοθεί (Διηγήματα,χρονικά ,ευθυμογραφήματα ιστορικά και δοκίμια) αλλά επίσηςλυρική και σατιρική ποίηση δική μου και του πατέρα μου.Ο πατέρας μου υπήρξε καταξιωμένοος σατιρικός ποιητής, συνεργάτης του σπουδαίου Μολφέτα στο φημισμένο ΖΙΖΑΝΙΟ της Κεφαλονιάς.Το καλοκαίρι του 2ο14 εξέδωσα ολόκληρο το ποιητικό μου έργο και το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου καταξιώθηκα ένα Α βραβείο σε έναν διεθνή διαγωνισμό για τη ρότα του Οδυσσέα που είχε προκηρύξει η UNESCO..H ιστοσελίδα μου είναι: www.kostaspak.gr και το e mail μου :pak1953@gmail.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>